“Muusika on minu õhk.”

Öeldakse, et iga inimene võib laulma õppida. Laulmine on eneseväljenduse viis muusika keeles. Seda imekaunist keelt saab õppida Tallinna Nõmme Huvikoolis, laulustuudio meistriklassi õpetaja Marylin Tilga juhendamisel. 

Marylin, kust sa pärit oled ja kas muusika kuulus juba lapsest peale sinu ellu?

Marylin Tilga 2-aastasena

Kasvasin üles pisikeses külas, nimega Kolga. Minu lapsepõlv möödus õues kasvades, mööda puid ja põõsaid ronides ja tehes asju, millega lapsed ikka lapsepõlves tegelevad. Lapsepõlv möödus laulmise ja tantsimise keskel. Emal käisid kõik tegevused muusika saatel ja tantsides, sealt olen pärinud ka ilmselt oma tantsupisiku. Õhtud lõppesid alati isa klaverimängu ja lauluga, sealt sain huvi klaveri ja laulu vastu. Ka vanem õde hakkas klaverit õppima ja ma ei saanud siis kehvem olla. Esimesse klassi minnes kolisime Tallinnasse Nõmmele, kus elan tänaseni. Kuna ma olin püsimatu laps, siis suunasid vanemad mind kohe klaveritundi ja laulma. Kindlasti mängis minu elus suurt rolli, minu klaveriõpetaja Kersti Ots.

Milline on sinu haridustee ja kus sa laulmist õppisid?

Tallinna ülikooli lõpetamine 2017

1.-9. klass käisin Rahumäe Põhikoolis. Keskkooli lõpetasin Tallinna Täiskasvanute Gümnaasiumis. Olen lõpetanud Tallinna Ülikooli laulu erialal. Mul oli kaks valikut elus, kas laulja või tantsija. Muusika juurde suunasid ikka vanemad ja armastus selle vastu tuli minu jaoks loomulikult.
Olen õppinud laulmist ka Ameerika Ühendriikides Los Angeleses Muusika Instituudis. Õppisin kõike, mis kuulub lauljaks olemise juurde. Alates tehnikast kuni esinemiseni, stuudios laulmine jne. Muusika on minu jaoks olnud terve elu suur osa. Läbi muusika saan ma ennast väljendada. Muusika on aidanud mind elus ka raskematel hetkedel. Muusika on minu õhk.

Nõmme huvikooli jõulukontsert 2021

Kust sa ammutad jõudu ja inspiratsiooni?
Minu jaoks on minu kõige suurem jõu allikas minu pere. Vanemad on mind alati toetanud nii muusika õpingute ajal kui ka siis, kui on olnud raske ja on tekkinud tunne, kas ma ikka teen õiget asja. Täna on minu kõige suurem inspiratsiooni allikas minu imearmas poeg Rene. Muidugi on ka inimesed, kes mind töö juures alati toetavad ja on alati toeks.

Kuidas sattusid Nõmme huvikooli?
Sattusin Nõmme Huvikooli 3 aastat tagasi. Olin just töö otsingul ja soovisin väga leida kohta soololaulu õpetajana. Olin ka eelnevalt seda tööd juba 10 aastat teinud ja teadsin, et see on see töö, mida ma suudan hästi teha.
Ma olen oma õpilastega alati hästi avatud, aga kuulan ka alati vajadusel nende muresid ja rõõme. Individuaalne õpe on see, mis lubab mul igale lapslele läheneda individuaalselt ja ma arvan, et see on ka võti, et nad usaldaksid sind nii laulu õpetamise puhul kui ka kõikides muudes eluvaldkondades.
Laulmine on teraapia. Lapsed õpivad ennast tunnis väljendama läbi muusika ja hääle. See aitab neil ka hiljem elus olla empaatiavõimelised ja aitab igapäevaelus ennast väljendada ja vajadusel ennast läbi hääle maha laadida.

Milliseid hobisid on sul lisaks muusikale ja mida unistaksid veel saavutada?

Raadjomaja stuudios aastal 2009

Hetkel on minu hobi minu väikene 1 aasta ja 9 kuune poeg. Väga tahaks tennist õppida. Esimeses tunnis käisin küll juba ära. Loodan väga sellel aastal selle spordialaga rohkem tutvust teha.
Olen olnud ka kunagi tantsutreener ja tunnen sellest väga puudust aga loodetavasti ühel päeval jõuan ka tantsu juurde tagasi.
On unistusi küll, aga kas need täituvad, eks siis seda näitab aeg. Suur soov on veel kooli tagasi jõuda. Kõige suurem saavutus ongi olnud see, et ma saan täna teha tööd, mida ma üle kõige armastan! Minu hobi on minu töö.